شاخصه های فکری منطبق بر آرمان های دینی
1. ضرورت برگزاری جشنواره ای با عنوان آثار و تولیدات مراکز استانی را چگونه ارزیابی می نمایید؟
بسیار خوب است به شرط آن که امکانات و بودجه هایی در جهت ارتقاء موضوعات به لحاظ اجرائی و استثناء چه کارهای حجمی به امکانات مالی دارد و در کل اجرا اینگونه جشنواره اه باعث رشد خواهند شد و حمایت در برگزاری نمایشگاه ها در کلیه استان ها و چرخش این آثار باعث ارزیابی و نگرش دیگر افراد و جوان در کل استان خواهد بود.
2. ارزیابی جنابعالی از بررسی آثار این دوره از جشنواره با دو دوره قبلی چیست؟
اینجانب در دوره قبلی نبوده ام ولی با توجه به اینکه داوری جشنواره های و بینال های مختلفی در تهران را انجام داده ام بخشی از آثار فاخر در مجموعه آثار آن هم در حد محدود دیده می شود و برخی از آثار نیز تکراری است و درکل نفس جریان جشنواره ها قابل ستایش است در مقایسه با یک کشور همجوار که برای 360 روزش جشنواره های مختلف برگزار می کند ما نیز می توانیم این پتانسیل را با برنامه ریزی کامل و بودجه های حمایتی به نقطه ای از حضور جدی تر به لحاظ عقیدتی در فضای هنری جهان اروز و یا حداقل در آسیا به رخ کشانیم. ان شاء ا...
3. چه وجوه اشتراک و افتراقی بین آثار تولیدی مراکز استانی در این جشنواره با آثار ارسالی مراکز به سایر جشنواره های هنرهای تجسمی در مرکز هنرهای تجسمی مشاهده می نمایید؟
اعتما به نفس بالا در بخشی از آٍثار ضعیف دیده می شود که مسلماً به عقیده این حقیر اگر با گفتگوی حتی در حد یک خط نقاط قوت و ضعف آثار به هنرمندان گفته شود آن هم در یک بولتن و یا یک نامه ساده هم باعث ارتقای سطح کیفی در ارائه آثار بعدی آن هنرمند تأثیر خواهد گذاشت و هم در این گفتگوی ساده شما توانسته اید ایجاد ارتباط سالم و کامل و احترام به حضور افراد را در جریان سازی فکری کامل تر به جلو ببرید.
4. چه راهکارهایی را برای پیشرفت و بهبود وضعیت تولید آثار در مراکز استانی پیشنهاد می نمایید؟
پیشنهاد گفته شده در جواب سووال سوم را تصور می کنم پیشنهاد بدی نباشد.
5. به نظر جنابعالی تولید یک اثر تجسمی در حوزه هنری باید بر چه شاخص ها و معیارهایی تکیه داشته باشد؟
مسلماً تولید یک اثر تجسمی در حوزه هنری احتیاج بیشتری به آموزش و پیگیری برنامه ریزی شده در طول سال را طلب می کند که این شعار زدگی مسیر کامل خودرا طی می نماید و در انتها به آن شاخصه های فکری منطبق بر آرمان های دینی ما داشته باشد. ایده های خوبی در کل آثار دیده می شود ولی به لحاظ نداشتن تکنیک و آشنایی با سواد و زیباشناسی و مبانی اجرائی ایده ها دجار نابسامانی شده اند. حمایت از نسل جوان چه در دبستان و دوره های آموزشی ابتدائی و نادیده گرفتن کلاس ها و دروس هنر، معیارها و شاخص ها را تکامل خواهد بخشید.
یادداشت روز
وجود دبیرخانه دائمی جشنواره تولیدات مراکز استانی ضروری است
برای برپایی کیفیتر جشنواره صرفا تعداد شمارگان آن، ارتقای کیفی به جشنواره نمیدهد، بلکه در جهت پیشرفت دوره به دوره آن، باید دبیرخانهای مرکزی بهصورت دائمی تشکیل و در فاصله برپایی دورههای مختلف جشنواره بهطور فعالتری عمل کنند. تشکیل دبیرخانه دائمی و برگزاری کارگاههای توجیهی ویژه هنرمندان موجب برقراری ارتباط مستحکم بین هنرمندان با جشنواره و تبیین اهداف برای آنان میشود تا با توجیه درست بتوانند آثاری متناسب با اهداف جشنواره تولید و از ارسال آثار آرشیوی پرهیز کنند.
بسیاری از از آثار راهیافته به چنین جشنوارههایی معمولا آرشیوی بوده و بعضی از آنها به جشنوارههای مختلف راه یافتهاند، درحالی که میتوان با ایجاد دبیرخانه دائمی و فعال به سیاستگذاری و توجیه هنرمندان پرداخته و تولیدات فاخری متناسب با موضوع و اهداف برگزارکنندگان جشنواره اقدام کرد. هدف از برپایی این جشنوارهها کمک به ارتقای سطح خلاقیت و اندیشه هنرمندان جوان است تا بتوانند با خلق آثار محکم و متناسب با موضوع جشنواره، هنرآفرینی کنند. تداوم جشنواره باعث ایجاد انگیزه بیشتر در جامعه جوان هنرمندان خواهد شد و آنان را وادار میکند که به موضوعات مطرح شده در جشنواره عمیقتر فکر کنند و از نگاه هنری اثر خلق کنند.
تناسب آثار با ماموریتهای محوری حوزه هنری از جمله دفاع مقدس، انقلاب اسلامی، خانواده و بیداری اسلامی از مهمترین ملاکها در این زمینه است. این آثار متناسب با این سیاستها و از بعد مسائل فنی، هنری و زیباییشناسی ارزیابی و داوری میشوند. قزوین از دیرباز در زمینه هنرهای تجسمی از جایگاه ممتازی برخوردار بوده است و بهواسطه همین ویژگی برجسته، شایستگی و استحقاق این را دارد که دبیرخانه بخش تجسمی تولیدات مراکز استانها را از صفر تا صد بر عهده داشته باشد.
کشف استعدادهای جوان و هدایت آنها مهمترین رسالت جشنوارههای هنری است. اگر برپایی این جشنوارهها صرفا برای برگزاری باشد، بیشتر بهمنزله یک کار نمایشی است، اما اگر بهصورت کیفیتر و دائمیتر باشد، میتوان استعدادهای زیادی را در تمام حوزههای مختلف شناسایی و به رشد کمی و کیفی آنها کمک کرد.
تولیدات مراکز استان
- راه یابی 50 اثر تجسمی از قزوین به چهارمین جشنواره آثار و تولیدات
- حضور فعال هنرمندان رشته خوشنویسی حوزه هنری استان اصفهان در جشنواره تولیدات
- حضور دو نقاش مشهدی در جشنواره تولیدات استاني
- راهیابی آثار هنرمندان خوشنویس حوزه هنری خراسان رضوی به جشنواره تولیدات
- حضور 55 اثر از آثار هنرمندان حوزه هنری خراسان رضوی در بخش تجسمی جشنواره تولیدات
مصاحبه و گفتگو
- تولیدات دفاتر ادبیات پایداری منبع الهامی برای آفرینشهای هنری در رشتههای دیگر
- همّ و غمّ حوزههنری رونقبخشیدن به تولید است
- ادبیات پایداری، تاریخ پیش روی ما را تغذیه میکند
- آثار تولید شده در جشنواره تولیدات منطبق با سیاستهای حوزه هنری باشد
- ارزیابی و انتقاد از آثار باعث رشد و تولید بهتر آن خواهد شد